Hondenschool informatie die goed kunt gebruiken

Goede hondenscholen helpen hondenbaasjes bij het opvoeden van de hond. Het is belangrijk honden luisteren en gehoorzamen. Op een hondenschool leer je in diverse cursussen technieken die je helpen om bij de opvoeding van je viervoeter.
Niet elke hond is even gemakkelijk te trainen. Een goede hondenschool heeft ervaren hondentrainers in dienst die het liefste een kynologische opleiding genoten hebben. Vaak zijn de hondentrainers zeer begaan met hun vak. Zij kunnen vrij snel de vinger ‘op de zere plek leggen’ wanneer een hond gehoorzaamheid- of gedragsproblemen heeft.

Omdat het opvoeden van een hond zo’n specialistisch en veelomvattend vak is, zijn hondenscholen vaak niet écht goedkoop. Naast hondentraining zijn hondentrainers ook erg gericht op u, de baas van de hond. U speelt een bijzonder grote rol in het welzijn- en het gedrag van de hond of pup. Een optimale relatie tussen mens en dier is van groot belang. Ook zullen de trainers bij een goede hondenschool ook vragen naar de thuissituatie zodat zij een inschatting van het stressniveau van uw hond kunnen maken.

Stress namelijk de meest voorkomende reden van gedragsproblemen bij honden. Deze stress kan ontstaan door de omgeving of door niet correcte omgang met uw hond. Bij een hondenschool leert u hoe optimaal om te gaan met uw trouwe viervoeter zodat de relatie goed is en uw hond blij, zelfverzekerd, gehoorzaam en stabiel wordt.Naast puppy training of andere cursussen op de school kunt u ook overwegen om uwzelf op te leiden tot ‘hondenkenner’ via thuisstudie. Hier zijn diverse methodieken voor beschikbaar. Net als een overzicht van hondenscholen, vindt u een overzicht van deze trainingsmaterialen op onze website.  

 

Pagina's in deze categorie: