Hondentraining adviezen en tips

Hondentraining is er in vele soorten en maten. Je kunt ze op een hondenschool volgen of via thuistraining zelf leren geven. Veel voorkomende trainingen en cursussen zijn: Bench training, zindelijkheidstraining, afleren van opspringen, trainging tegen verlatingsangst van uw hond, afleren van trekken aan de lijn. Daarnaast zijn er tevens allerlei soorten gehoorzaamheidstrainingen voor honden.

De meeste pups luisteren graag naar hun baasjes. Je ziet ook dat hier bij jonge honden vaak veel aandacht aan besteed wordt. Wanneer honden ouder worden zie je hond eigenaren meer relax worden. De hond gaat dan meer uitproberen (pubergedrag) waardoor er bijstuur training nodig is. Dit soort problemen met honden (of zelf puppies) kun je voor zijn door zelf meer te over honden te snappen.

Het nadeel van hondenscholen is dat je er vaak maar een beperkt aantal keren bent. Hetgeen je van de hondentrainer leert is hierdoor beperkt. Voor de meeste hondeneigenaren is het dan ook wenselijk om zelf meer over honden te leren. De geleerde zaken zorgen dat je het gedrag van jouw hond of pup beter kunt begrijpen waardoor je er ook beter mee om kunt gaan.

De gestelde regels kun je afhankelijk van je persoonlijke smaak, het karakter van de hond en jouw relatie met de hond zeer strikt of iets minder strikt toepassen. Het is belangrijk dat je de hond geleerd hebt dat jij in rangorde hoger staat dan hij. Dit maakt je leven als hondenbezitter een stuk relaxer. Het opvoeden en trainen van een hond vertoont veel gelijkenissen met die van opvoeding van kinderen. Het vraagt om leiderschap.  Wanneer een goede band is opgebouwd zul je zien dat er wederzijds respect ontstaat. Op deze website vind je alles over hondentrainingen, hondenscholen en trainingsmethoden voor thuis. Kijk rustig rond. Veel plezier.

 

Pagina's in deze categorie: