Puppy training tips van puppycursus Nederland

 

Goede puppy training zorgt ervoor dat de pup luistert, gehoorzaamt en plezierig wordt in de omgang. Zodat je op deze manier een goede band met je hond of pup op kunt bouwen. Bij puppy training kan vaak gekozen worden voor zowel groepstraining als individuele training bij een hondenschool.

Daarnaast is het mogelijk om zelf je hond te trainen. Je kunt leren hoe je dit zo effectief mogelijk aanpakt door de diverse thuis studie hondentraining-methodes die er zijn. Zelf je hond trainen vraagt wel om tijd om de trainingsmethodieken onder te knie te krijgen. Dit kan iets langer duren dan wanneer je deze leert van ervaren hondentainers die vaak op hondenscholen aanwezig zijn. In de praktijk blijkt het veel gemakkelijker om training te geven aan puppies dan aan volwassen honden. Het is ook raadzaam om te beginnen met puppy training wanneer de pup nog jong is. De zogenaamde socialisatieperiode is hier zeer geschikt voor. Deze is bij de meeste pups tussen 3 en 12 weken.

Met alleen een training voor de pup kom je er meestal niet. Vaak is het wenselijk om ook op latere leeftijd van de hond door te gaan met trainingen of cursussen. Echter, elke hond valt te trainen. Schrik dus niet als je geen pup meer hebt. Ook volwassen honden kun je trainen, echter je zult hier iets meer geduld voor moeten hebben. Hoe gemakkelijk een hond of pup ‘trainbaar’ is, is ook erg afhankelijk van het ras én de manier van opvoeden van de hond.

Het is van groot belang dat je hondengedrag begrijpt. Dit maakt de opvolging van de trainingscursus een stuk eenvoudiger. Het nadeel van training via een hondenschool is dat de contactmoment beperkt zijn. Via thuis trainingen kun je zo vaak kijken wat de trainer doet als je wilt, zodat je het effectief in de praktijk toe kunt passen. Op deze website vind je een overzicht van beschikbare thuistrainingen, van honden- en puppytrainingen en welke hondenscholen we in Nederland hebben. Veel plezier!

 

Pagina's in deze categorie: